Amoxil

Amoxil capsules bevatten de werkzame stof amoxicilline ( voorheen gespeld amoxicilline in het VK) . ( NB. Amoxicilline is ook beschikbaar zonder merknaam , dwz als het generieke geneesmiddel. ) Amoxicilline behoort tot een groep van antibiotica genaamd penicilline.
amoxil

Het wordt gebruikt om infecties veroorzaakt door bacteriën . De injectie wordt gebruikt om meer ernstige infecties , of in gevallen waarin het geneesmiddel niet kan worden genomen door de mond te behandelen.

Amoxicilline werkt door te interfereren met het vermogen van bacteriën om celwanden te vormen . De celwanden van bacteriën zijn van vitaal belang voor hun overleving . Ze houden van ongewenste stoffen uit het invoeren van hun cellen en stoppen met de inhoud van hun cellen naar buiten lekken . Amoxicilline schaadt de banden die de bacteriële celwand bij elkaar te houden . Hiermee gaten verschijnen in de celwanden en doodt de bacteriën .

Amoxicilline is een breed – spectrum antibioticum dat een grote verscheidenheid van bacteriën die een grote verscheidenheid van algemeen – voorkomende infecties doodt . Amoxicilline kan worden gebruikt om infecties van de bovenste of onderste luchtwegen , huid of weke delen , of oren behandelen . Het kan ook worden gebruikt om urine infecties, bepaalde seksueel overdraagbare infecties , tandheelkundige infecties en infecties die de bloed- of inwendige organen te behandelen .

Om ervoor te zorgen dat de bacterie een infectie veroorzaken zijn gevoelig voor amoxicilline kan uw arts een weefselmonster te nemen , bijvoorbeeld een uitstrijkje van de keel of huid , of een urine- of bloedmonster .