Diflucan

Diflucan capsules , schorsing en infusie bevatten allemaal het actieve ingrediënt fluconazol , dat is een vorm van geneeskunde riep een triazool antifungale . ( NB. Fluconazol is ook beschikbaar zonder merknaam , dwz als het generieke geneesmiddel. ) Fluconazol wordt gebruikt om infecties met schimmels en gisten te behandelen.
diflucan

Fluconazol doodt de schimmels die er de oorzaak van een infectie door te interfereren met hun celmembranen . Het werkt door het stoppen van de schimmels produceren een stof genaamd ergosterol , dat een essentieel onderdeel van fungale celmembranen . De verstoring in de productie van ergosterol veroorzaakt gaten verschijnen in de fungale celmembraan .

De celmembranen van schimmels zijn van vitaal belang voor hun overleving . Ze houden van ongewenste stoffen uit het invoeren van de cellen en stop de inhoud van de cellen naar buiten lekken . Aangezien fluconazol veroorzaakt gaten te verschijnen in de celmembranen , kan essentiële bestanddelen van de schimmel cellen lekken. Dit doodt de schimmels en behandelt de infectie .

Fluconazol wordt gebruikt om een ​​aantal verschillende schimmel-en gistinfecties , met name veroorzaakt door Candida en Cryptococcus soorten schimmels behandelen .

Het kan oraal of kunnen via een infuus worden toegediend in een ader ( intraveneus infuus ) afhankelijk van het type en de ernst van de infectie . De duur van de behandeling zal afhangen van het type en de ernst van de infectie , bijvoorbeeld vaginale schimmel kan normaal behandeld met een enkele dosis oraal , terwijl sommige andere infecties zes tot acht weken van behandeling kan vereisen .