Nolvadex

nolvadex

nolvadex

nolvadex

Nolvadex , het voorgeschreven medicijn tamoxifen , is een anti – oestrogeen geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van borstkanker. Nolvadex kan worden gebruikt voor het vertragen of stoppen van de verspreiding van uitgezaaide borstkanker of vroeg stadium van borstkanker bij vrouwen.

Het kan ook worden gebruikt om bepaalde vormen van borstkanker bij mensen met een hoog risico op de ziekte . Het remt de activiteit van oestrogeen in de borst en kan de groei van tumoren die oestrogeen nodig gedijen stoppen . Het is meestal oraal ingenomen en , zoals vele geneesmiddelen voor kanker , draagt ​​een aantal risico’s en bijwerkingen .

Nolvadex wordt meestal gebruikt om de verspreiding van borstkanker bij vrouwen en mannen die in de gevorderde stadia van de ziekte te stoppen . Nolvadex kunnen helpen remissie voorkomen bij vrouwen wier vroeg stadium van borstkanker is behandeld met chirurgie , chemotherapie of bestralingstherapie . Vrouwen die ductaal carcinoom hebben in situ ( DCIS ) , een niet – spreiding type borstkanker dat zich vormt in een melkgang , worden geacht een hoog risico op ernstige vormen van borstkanker en kan Nolvadex nemen om deze kankers . Vrouwen wier leeftijd , persoonlijke medische geschiedenis of familie-anamnese aanzienlijk verhoogt hun risico op borstkanker kan Nolvadex nemen om de ziekte te voorkomen .