Zithromax

Azithromycine capsules en suspensie bevatten de werkzame stof Azitromycine , wat een type geneesmiddel genaamd een macrolide antibioticum . ( NB. Azitromycine is ook beschikbaar zonder merknaam , dwz als het generieke geneesmiddel. ) Azitromycine wordt gebruikt om infecties veroorzaakt door bacteriën.
zithromax

Azitromycine werkt door bacteriën uit het produceren van eiwitten die essentieel zijn voor hen. Zonder deze eiwitten de bacteriën niet kunnen groeien , repliceren en in aantal toenemen . Azitromycine stopt dus de verspreiding van de infectie en de resterende bacteriën worden gedood door het immuunsysteem van het lichaam of uiteindelijk sterven .

Azithromycine is een breed spectrum antibioticum dat actief is tegen een breed scala bacteriën die een grote verscheidenheid van infecties is . Azithromycine kan worden gebruikt om infecties van de bovenste of onderste luchtwegen , huid of weke delen , of oren behandelen . Het wordt ook gebruikt om de seksueel overdraagbare infectie chlamydia .

Om ervoor te zorgen dat de bacterie die een infectie vatbaar zijn voor azitromycine kan uw arts een weefselmonster te nemen , bijvoorbeeld een uitstrijkje van de keel of huid.

Waarschuwing!

– Zithromax capsules moeten ten minste een uur vóór of twee uur na de maaltijd . Zithromax suspensie kan met voedsel worden ingenomen .
– Tenzij uw arts u anders , is het belangrijk dat u de voorgeschreven kuur van dit antibioticum geneeskunde af te maken, zelfs als u zich beter voelt of lijkt de infectie heeft opgehelderd . Stoppen tijdens vroege vergroot de kans dat de infectie terugkomt en dat de bacteriën resistent worden tegen het antibioticum .
– Breed – spectrum antibiotica kan soms ontsteking van de darm ( colitis ) veroorzaken . Om deze reden , als je diarree die ernstig wordt of aanhoudt of bloed of slijm bevat , tijdens of na het innemen van dit geneesmiddel , moet u uw arts onmiddellijk te raadplegen .